Tarif

1 adet inciri kabuklarını soymadan ucunu kestikten sonra dörde bölün. Çıkan her incir dilimini 1 adet pastırma dilimiyle sarın ve servi tabağına yerleştirin. Küçük bir tencereye az miktarda zeytinyağı döküp çam fıstıklarını hafif kahverengi oluncaya dek kavurun. Cevizi ve kavrulmuş çam fıstığını doğrayın. Boş bir tabağa biraz zeytinyağı koyun ve çeyrek limonun suyunu sıkın. Doğramış olduğunuz ceviz ve çam fıstığını bu yağa atın. Biraz bal ilave edin. Ispanak ve körpe rokayı cevizlere ekleyin ve elinizle sosu emene kadar karıştırın. Yeşillikleri pastırmalı incirin ortasına yerleştirin, ceviz ve çam fıstıklarını üzerine serpip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet incir
  • 4 dilim pastırma
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çeyrek limon
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 8 yaprak ıspanak
  • 8 yaprak roka

Benzer Tarifler