İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İncirli Pastırmalı Salata

Oylama 0/5
1 adet inciri kabuklarını soymadan ucunu kestikten sonra dörde bölün. Çıkan her incir dilimini 1 adet pastırma dilimiyle sarın ve servi tabağına yerleştirin. Küçük bir tencereye az miktarda zeytinyağı döküp çam fıstıklarını hafif kahverengi oluncaya dek kavurun. Cevizi ve kavrulmuş çam fıstığını doğrayın. Boş bir tabağa biraz zeytinyağı koyun ve çeyrek limonun suyunu sıkın. Doğramış olduğunuz ceviz ve çam fıstığını bu yağa atın. Biraz bal ilave edin. Ispanak ve körpe rokayı cevizlere ekleyin ve elinizle sosu emene kadar karıştırın. Yeşillikleri pastırmalı incirin ortasına yerleştirin, ceviz ve çam fıstıklarını üzerine serpip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar