Hazırlanış

İç harcı:

Patates, havuç ve kerevizi soyup küp küp doğrayın. Sebzeleri tuzlu suda blanşe edin, sularını süzün ve buharlaşarak kurumaya bırakın.

Soğanı soyup doğrayın. Maydanozu ayıklayıp doğrayın.

Kıymayı soğan, maydanoz, sebzeler ve yumurtayla karıştırın, üstüne tuz ve karabiber ekin. Hamur:

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

Un, tereyağı, domuz yağı, tuz ve suyu yoğurarak hamuru hazırlayın. Hamuru bir süre buzdolabında dinlendirin.

Tezgahın üstüne un serpip hamuru açın.

Halka kalıbı kullanarak hamuru kesin, iç harcını yuvarlak hamurun içine yayın.

Yumurtayı çırpıp fırçayla hamurun kenarlarına sürün. Hamuru kapatıp uçlarını iyice bastırın.

Başparmak ve işaret parmağınızla hamurun kenarlarına şekil verip fırçayla üstüne yumurta sürün.

Börekleri bir tepsiye dizip 25 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin.

Malzemeler

Benzer Tarifler