İrmik Helvası

İrmik Helvası

Tarif

Vanilyayı sütün içine sıyırın ve şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca altını kısın. sütün altını kısınca irmik ve fıstığı tereyağında kavurmaya başlayın. İstediğiniz renge gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Üzerine sıcak sütü ilave edin. Biraz daha karıştırın. Ocaktan alıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Mandalinanın suyunu sıkın ve tarhunotu ile birlikte 1/3 azalana kadar kaynatın. Yoğun kıvama gelince soğumaya bırakın.

Servis ederken sosun üzerine helvayı yerleştirerek servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 550 gram şeker
  • 1 litre süt
  • 120 gram proteini alınmış tereyağı
  • 80 gram Antep fıstığı
  • 1 adet vanilya çubuğu

Sos için:

  • 500 gram mandalina
  • 1 tutam tarhun

Benzer Tarifler