Tarif

Sütü tencereye koyun altını yakın. Süt ısınmaya başlayınca içine şekeri ilave edin. Eriyene kadar karıştırın.

Şeker eriyince içine ıhlamur çiçeğini ekleyip karıştırın. Miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Sütü kaynamaya bırakın.

Ayrı bir tavayı ateşe koyun ve içine tereyağını ekleyip eritin.

Tereyağı eriyince içine 2 avuç çam fıstığını ekleyin ve fıstıklar hafif altın sarısı oluncaya dek kavurun.

Fıstıklar kavrulunca içine irmiği ekleyin. Kısık ateşte, tereyağını iyice irmiğe yedirerek irmik kehribar rengini alana kadar kavurun.

Süt kaynayınca içinden ıhlamurları çıkartın. Aksi takdirde acılık verecektir.

Sütü irmiğin üzerine dökün ve birbirine karışması için 1-2 dakika karıştırın. Bu sırada irmik sütün bir kısmını çekecektir.

İrmiği ateşten alın, üzerini bir bez ve kapakla kapatıp demlenmeye bırakın.

Ayrı bir tavada 1 avuç çam fıstığını hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.

Kavrulan çam fıstıklarını kabaca doğrayın. Çok ufalmasın.

Demlenen irmik helvasını dilediğiniz şekilde servis tabağına koyun. Kavrulmuş çam fıstıklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • 3 tutam ıhlamur çiçeği
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç çam fıstığı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 avuç çam fıstığı

Benzer Tarifler