İskoç Midyeleri

İskoç Midyeleri

Tarif

Midyeleri hızlıca yıkayıp püskül ve liflerini kesin. Balıkçınız bunları sizin için önceden hazırlayabilir. Pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra dilim dilim doğrayın. Kereviz saplarını da doğrayın. Nefis sarı yapraklarından bir kısmını üstüne serpmek için ayırın. Epeyce derin bir tencereyi orta ateşe oturtun. Biraz zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.

Dilimlenmiş pırasa ve kerevizi de koyun. 10 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra füme mezgidi parçalayın ve viskiyi içine dökün. İsterseniz içindeki alkolü yakabilirsiniz. Lezzeti artıran bir işlemdir ama kendinizi yakmayın. Sonra midyeleri ve yağlı kremayı ekleyin. Tencereyi sallayın, içindekileri karıştırın. Kapağını kapatıp 4-5 dakika kadar pişirin. Bütün midyelerin açılması gerekiyor. Açılmayanları atın. Delikli bir kaşık kullanarak geniş bir servis tabağına ya da kaseye alın. Alkolün piştiği tencereyi ocağın üstünde bırakın. Koyulaşıp, kıvam kazanana kadar kaynatın.

O kaynarken maydanozu rastgele doğrayın, tencereye ekleyin ve sallayın. Sosun tadına bakın. Gerekirse çeşni ekleyin. Midyelerin üstüne dökün. Kereviz yapraklarını serpiştirin. Natürel sızma zeytinyağını üstünde gezdirin. Taze ya da kızartılmış ekmek dilimleriyle servis edin. Büyük, doyurucu bir öğle ya da akşam yemeği olacaktır.

Malzemeler

  • 2 kilogram midye
  • 1 adet pırasa
  • 1 sap kereviz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram füme mezgit
  • 200 mililitre krema
  • 1 yarım demet düz yapraklı maydanoz
  • 6 dilim ekşi maya ekmeği
  • 6 shot viski

Benzer Tarifler