Islak Brownie'li Sundae

Islak Brownie'li Sundae
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Altı adet 170 gr’lık kalıbı yağlayın.

Bir tencerede kaynayan su üzerine yerleştirilmiş ısıya dayanıklı bir kapta tereyağı ve çikolatayı eritin, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ateşten alın ve şekeri ekleyerek çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpın. Kakao ve tuzu eleyin. Tüm malzemeler birleşene kadar un ilave edin.

Yarım su bardağı boyutlarındaki dondurma kepçesini kullanarak, hamurları hazırlanan kalıplar arasında bölüştürün. Sertleşene kadar ve ortasına soktuğunuz kürdanda nemli parçalar çıkana kadar, 30-32 dakika pişirin. Hafifçe soğumaya bırakın ve karamel sos ve bir top vanilyalı dondurma ile ılık olarak servis edin.

Şeker, tuz ve yarım bardak suyu küçük bir tencerede orta ateşte şeker kehribar rengi olana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin. Kristallerin oluşmasını önlemek için tencerenin kenarlarını suya batırılmış bir pasta fırçası ile temizleyin. Ateşten alın. Ağır krema ile karıştırın. Tereyağı ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Sos, hava geçirmez bir kapta buzdolabında 2 haftaya kadar saklanabilir. Yavaşça ısıtın. Oda sıcaklığında servis edin.

Malzemeler

6 adet için;

½ su bardağı (1 kalıp ) tuzsuz tereyağı, parçalara bölünmüş, oda sıcaklığında ve ek olarak kalıplar için daha fazlası

170 gr bitter çikolata (% 61), iri doğranmış

1 su bardağı şeker

3 büyük yumurta

¼ su bardağı Hollanda usulü kakao tozu

½ tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

½ su bardağı, ek olarak 2 yemek kaşığı elenmiş çok amaçlı un

Servis için Karamel Sos (tarif aşağıdaki gibidir)

Servis için vanilyalı dondurma

 

Karamel sos 1 su bardağı için;

1 su bardağı şeker

¼ tatlı kaşığı tuz

½ su bardağı ağır krema

2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı

½ tatlı kaşığı saf vanilya özü

Benzer Tarifler