Tarif

Soğanın kabuğunu soyup ikiye bölün. İkiye bölünen soğanı da 3 parçaya bölüp ince ince doğrayın. Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince doğrayın.

Domatesi dört parçaya bölün. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Kalan kısmını önce şerit sonra da küp şeklinde doğrayın.
Kuzu inciği una bulayın. Tencereyi ısıtın ve inciği ısınmış tavada çevirerek mühürleyin. Sarımsak ve soğanı ilave edin ve bir miktar zeytinyağı ekleyin. Karıştırın. Birer parça taze biberiye ve kekik ekleyin. Doğradığınız biber ve domatesleri de ilave edip karıştırın.

İnciğin üzerine et suyunu ekleyin. Domates salçasını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak eti kendi suyunda pişmeye bırakın.

Uzun patlıcanların sap kısımlarını kesin ve uzun ince şeritler (dilim) halinde doğrayın. Her patlıcandan 3 dilim yeterli gelecektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcan dilimlerini üzerine dizin. Patlıcanları üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Üzerlerine tuz, karabiber serpin. Bu işlemi diğer yüzü için de uygulayın. Diğer yüzüne daha az tuz serpin. 160 C'ye ayarlanmış fırında patlıcanları 15 dakika pişirin.

Patlıcanları fırın tepsisinde artı biçiminde dizin. Pişen kuzu inciğin etlerini kemiklerinden ayırın. Tavadaki domatesli sostan patlıcanların ortasına koyun. Sosun üzerine kemiğinden ayrılmış eti ekleyin. Üzerine tekrar sostan koyun. Domatesleri ikiye bölün, biberi de üç parçaya kesin. Artı şeklindeki patlıcanların kenar kısımlarını etin üzerine doğru katlayın ve bir kürdan yardımıyla tutturun. Üzerine birer parça domates ve biber takın. Üzerlerine yemeğin sosundan gezdirin. 180 C'lik fırında 20 dakika fırınlayın.

Servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivribiber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuzu incik
  • 1 ölçü un
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 parça biberiye
  • 1 dal taze kekik
  • 500 mililitre et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet uzun patlıcan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 2 adet küçük domates
  • 1 adet sivribiber

Benzer Tarifler