İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ispanak ve Füme Dilli Güveç

Oylama 0/5

Kırmızı dolmalık biberin sap ve çekirdeklerini çıkartıp biberin içindeki damarlı kısmı da bıçakla sıyırır gibi keserek temizleyin. Biberi küp küp kesin.

Soğanı küçük parçalara doğrayın.

Tavayı ateşe koyup ısıtın, içine biraz zeytinyağı dökün, tuz da serpiştirin. Isınmış tavaya soğanları ekleyip karıştırarak saydamlaşıncaya kadar pişirin.

Soğanlar saydamlaşınca içine kıymayı ekleyin ve beraberce karıştırarak pişirmeye devam edin.

Kerevizin kabuklarını soyup küçük küplere doğrayın.

Biberleri ve kerevizleri kıymanın içine ilave edip karıştırarak pişirmeyi sürdürün.

Bir güvecin içine zeytinyağı döküp havlu peçete yardımıyla yağı güvecin içine iyice dağıtın.

Güvecin içine tuz, karabiber serpiştirin.

Dil fümeleri ince ince kesin ve ıspanak yapraklarının yarısı ile beraber tavadakilerin üzerine ekleyip beraberce pişirin.

Geri kalan ıspanakları ince ince doğrayın.

Dil füme ve ıspanak pişince karışımı ateşten alıp güvecin içine doldurun. Üzerlerine kremayı dökün ve doğranan ıspanakları yerleştirin. Yumurtaları da üzerlerine kırdıktan sonra beyazlarını bütün ıspanağın üzerini kaplayacak şekilde dağıtın. Karabiber serpiştirin.

Güveci önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verip yumurtalar pişinceye kadar pişirin.

Yumurtalar pişince güveci fırından alın. Taze fesleğenleri ince kıyıp üzerine serpiştirin. Güveç fırından çıktığı zaman aşırı sıcak olacaktır. Birkaç dakika bekletip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza