Tarif

Zeytinyağını tavaya koyun. Soğanı küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine biraz tuz, karabiber ve toz kişnişi ekleyin. Karıştırın. Ispanakları bölmeden bütün halde tavaya ekleyerek yavaşça öldürün. Ayrı bir tavaya tereyağını koyup eritin.

Baklava yufkasından 1 adet tezgahın üzerine serin. Erittiğiniz tereyağından bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine her yerine dağıtarak sürün. Üzerine bir kat daha baklava yufkası serin ve iki katın birbiriyle iyice yapışmasını sağlayın. 2. Katın üzerine de tereyağı sürün.

Üzerine 3. katı da serdikten sonra tereyağı sürmeden hazırladığınız ıspanaklı iç harcı yufkanın kenar kısmına doğru yayın. Rulo biçiminde baklava yufkasını sarın. Ispanaklı bölümü içe alarak sardıktan sonra geri kalan kısmına tereyağı sürerek sarın. Böylece yufka birbirine iyice yapışacaktır. İç harç bitene kadar geri kalan tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın. Sardığınız baklavaları fırın tepsisine yerleştirin ve bir bıçak yardımıyla istediğiniz boyutta parçalara ayırın. Baklavaların üzerine biraz daha tereyağı sürün.

Yumurtayı kaseye koyup çırpın ve fırçayla baklavaların üzerine sürün. 190 C'de üstleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kişniş
  • 2 avuç ıspanak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler