Ispanaklı Börek ve Havuç Sürprizi

Ispanaklı Börek ve Havuç Sürprizi

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Börek tepsisinin hazırlanması:
• Puf böreğinin buzlarını çözün.
• Fırın tepsisini fırçayla yağlayın.
• Hamuru dışarı sarkacak şekilde fırın tepsisinin kenarlarına yerleştirin.
• Bir yumurtayı çırpın, hamurun üstüne sürün. Ispanaklı börek:
• Tavayı ısıtıp pastırmayı kızartın.
• Soğanı soyup doğrayın.
• Biberleri küp küp doğrayın.
• Soğanı, pastırmanın kendi yağında kavurun.
• Biberi ekleyin.
• Ispanakları güzelce yıkayıp kurulayın.
• Ispanakları tavaya atın, sönene kadar bekleyin.
• Altına bir kâse koyarak karışımın suyunu süzün.
• Kalan yumurtaları çırpın. Hamura fırçayla sürdüğünüz yumurtadan kalanları da ekleyin. İçine tuz ve karabiber katın.
• Ispanaklı karışımı yumurtalara ekleyin.
• İyice karıştırın.
• Karışımı kaşık yardımıyla kek kalıb

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram pastırma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 500 gram ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Havuçlu sürpriz için

  • 1 litre havuç suyu
  • 2 dal kişniş
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
  • 1 adet misket limonu
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler