Ispanaklı Börek ve Havuç Sürprizi

Ispanaklı Börek ve Havuç Sürprizi

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Börek tepsisinin hazırlanması:

  • Puf böreğinin buzlarını çözün.
  • Fırın tepsisini fırçayla yağlayın.
  • Hamuru dışarı sarkacak şekilde fırın tepsisinin kenarlarına yerleştirin.
  • Bir yumurtayı çırpın, hamurun üstüne sürün.

Ispanaklı börek:

  • Tavayı ısıtıp beykını kızartın.
  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Biberleri küp küp doğrayın.
  • Soğanı, beykın yağında kavurun.
  • Biberi ekleyin.
  • Ispanakları güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Ispanakları tavaya atın, sönene kadar bekleyin.
  • Altına bir kâse koyarak karışımın suyunu süzün.
  • Kalan yumurtaları çırpın. Hamura fırçayla sürdüğünüz yumurtadan kalanları da ekleyin. İçine tuz ve karabiber katın.
  • Ispanaklı karışımı yumurtalara ekleyin.
  • İyice karıştırın.
  • Karışımı kaşık yardımıyla kek kalıbına koyun.
  • Beyaz peyniri karışımın üstüne ufalayın.
  • Üstüne dolmalık fıstık ve beyaz peynir serpin.
  • Böreği fırına verin ve altın rengini alana kadar, 25 dakika pişirin. 

Havuçlu sürpriz:

  • Havuçlu sürpriz malzemelerini karıştırın.
  • Blenderden geçirin.

Malzemeler

 

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram pastırma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 500 gram ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Havuçlu sürpriz için

  • 1 litre havuç suyu
  • 2 dal kişniş
  • 2 yemek kaşığı zencefil şurubu
  • 1 adet misket limonu
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler