Tarif

Beyaz ve kırmızı soğanı piyazlık doğrayın.

Bir sos tenceresini ateşe koyun ve içine tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Isınmış tavaya soğanları koyun, ısıyı düşüğe getirin ve ara ara karıştırarak soğanları yakmadan pişirmeye başlayın.

Taze soğanları incecik kıyın.

Ispanakların yapraklarını saplarından ayırın, incecik doğrayın. Taze soğan ve ıspanağı birleştirip iyice incelene kadar beraber kıyın.

Derince bir kasenin içine kıymayı koyun, içine ince kıyılmış soğan ve ıspanağı, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyonu ekleyin ve yoğurun. Eğer kıyma harcı çok ıslak kalırsa içine biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz.

Tavayı ateşe koyun ve içine biraz zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Hazırlanan harcı avcunuza alıp kocaman bir köfte şekline getirin ve ısınmış tavaya koyup çevirerek pişirin. Pişerken üzerine ara ara bastırın.

Fırını 180 dereceye ısıtın.

Pişmekte olan soğanların üzerine tuz, karabiber ekleyin; balı ilave edin. Karıştırarak karamelize etmeye devam edin.

Domatesi incecik dilimlere kesin.

Ayrı bir tencerenin içine derin olacak şekilde bolca zeytinyağı döküp ısıtın.

Pişen köfteyi fırın tepsisine transfer edin, üzerine dilim burger peynirini koyun ve 180 dereceye ısınmış fırında peynir eriyene kadar tutun.

Taze kekiği incecik kıyın ve pişmekte olan soğanların içine atın. Maydanoz yapraklarını da ekleyip karıştırın.

Hamburger ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin, bir yüzüne hardal sürün.

Dilim domatesleri hardal sürülmüş ekmeğin üzerine yerleştirin.

Karışık Akdeniz yeşilliklerinden 1 avuç kadar alıp domateslerin üzerine yerleştirin. (Paket halinde satılanların içinde genelde endivyen, lolorosso gibi otlar olur. Dilediğiniz miktarda içinden seçerek hamburger ekmeğine dizin)

Tencerede ısınan derin yağın içine pirinç noodleları atın ve 4-5 saniye tutup kıvır kıvır olunca yağdan alıp havlu peçete serilmiş kağıdın üzerine çıkartıp fazla yağını süzdürün.

Üzerindeki peynir eriyen köfteyi fırından alın ve Akdeniz yeşillikleri dizilmiş ekmeğin üzerine yerleştirin.

Köftenin üzerine karamelize olmuş soğanları da koyup ekmeğin diğer dilimini üzerlerine kapatın. Yanında hazırladığınız yağı süzülmüş pirinç noodle cipsi ile servis edin.

Malzemeler

Köftesi için:

  • 2 adet taze soğan
  • 8 yaprak ıspanak
  • 200 gram köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Sosu için:

  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 dal taze kekik
  • 4 yaprak maydanoz
  • 1 ölçü zeytinyağı

İçi için:

  • 1 yarım domates
  • 1 adet hamburger ekmeği
  • 1 ölçü hardal
  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim Cheddar peyniri

Servisi için:

  • 1 avuç pirinç noodle'ı

Benzer Tarifler