Tarif

Mini kekler için fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek koyun. Başka bir kapta yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve vanilyayı çırpın. İki karışımı da bir tencerede karıştırın ve pürüzsüz bir hâl alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Püreyi ekleyin. Ardından 10 saniye kadar daha sulu hamur harcını yüksek ateşte pişirin. Sonunda mozzarella ve çam fıstıklarını da içine atın. Mini kek kalıplarını, tepsiye dizin ve içlerine 3/4 oranında sulu hamur harcından koyun. Keçi peynirini ufalayın ve harcın içine yedirin. Mini kekleri 25 dakika boyunca pişirin.

Keçi krem peyniri için yumuşamış tereyağını mutfak robotuna atın. Robotun düz uçlu aparatıyla tereyağını çırpın. Bu en az 10 dakika sürecektir. Robotunuz yoksa mikser de olur. Keçi peynirini bir ıspatula vasıtasıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın ve azar azar kabaran tereyağına bal, tuz ve karabiberle birlikte peyniri ekleyin. İyice karışana kadar çırpmaya devam edin.

Süsleme için keçi krem peynirini, ucu tırtıklı krema sıkma torbasına koyun ve mini keklerin üstüne çiçek şeklinde krema sıkın. Çam fıstıkları, biraz bal ve taze kekik yapraklarıyla süsleyin.

Malzemeler

Mini kekler için

  • 200 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 50 gram bal
  • 1 miktar tuz
  • 2 adet yumurta
  • 225 gram ıspanak püresi (haşlanmış ve ezilmiş veya dondurulmuş)
  • 80 mililitre natürel sızma zeytinyağı
  • 100 gram yumuşak körpe keçi peyniri

Keçi krem peyniri için

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram yumuşak körpe keçi peyniri
  • 50 gram bal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber

Süsleme için

  • 50 gram çam fıstığı
  • 1 miktar bal
  • 1 demet taze kekik

Benzer Tarifler