Tarif

Isıya dayanıklı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarını benmari usulü pişirmek için kaynar su dolu tencerenin üzerine koyun. Üzerine 26 gr toz şekeri ilave edin.
Yumurta sarısı ve şeker birbiriyle özdeşleşip yoğun bir krema kıvamı alana kadar iyice karıştırın. Kıvama gelince yumurta sarısı ve şeker karışımını ocaktan alın. Önceden haşlayıp püre haline getirdiğiniz ıspanağı şekerli yumurta sarısına ekleyin ve tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kabartıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine 80 gr toz şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresiyle karıştırdığınız şekerli yumurta sarısını daha büyük bir kaba alın ve üzerine şekerli yumurta akı karışımının önce 3 de 1ini ilave edip karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra şekerli yumurta akının kalan kısmını ekleyip tekrar karıştırın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Karışımın bir kısmını 26 gr eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve ardından tereyağsız diğer karışıma ilave edin. Kek harcını tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza dökün. Oluşan kabarcıkları yok etmek için tepsiyi birkaç kez tezgaha vurun. 180 C'ye ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra dilimleyip peynir kreması veya istediğiniz bir sos ile servis edin.

Malzemeler

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 ölçü su
  • 50 gram ıspanak
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 47 gram un
  • 26 gram eritilmiş tereyağı
  • 106 gram toz şeker

Benzer Tarifler