Ispanaklı Süper Krep

Ispanaklı Süper Krep

Tarif

Avokado, domates, süzme peynir, biber ve kişniş

Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın,  soyun ve ince ince dilimleyin. Domatesleri dörde bölün, ardından ıspanağın dörtte biri ile birlikte bir salata kasesine koyun. Taze soğanları temizleyin, doğrayın, ince ince dilimleyin ve ekleyin. Kişniş yapraklarını kopararak ekleyin, ardından misket limonunun suyunu sıkın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin, deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin, karıştırın ve bir kenara koyun.

Yumurtayı bir mutfak robotuna kırın, un, süt, kalan ıspanak ve bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Büyük bir yapışmaz kızartma tavasını orta ateşe koyun. Tavaya biraz zeytinyağı yayın, ardından ince bir hamur tabakasını tavanın üstü ve kenarlarından döndürerek dökün. Sadece 2 dakika veya hafif altın rengi olana kadar bir tarafını pişirin, ardından bir servis tabağına koyun ve tekrarlayın.

Her krebin üstüne çökelek peyniri, avokado salatası koyun ve acı biber sosu dökün. Üzerine sıkmak için ekstra misket limon dilimleri ve dilerseniz üzerinde yağda yumurta ile servis edebilirsiniz.

İpucu
Ispanak yerine maydanoz, nane, fesleğen veya tarhun gibi yumuşak otların bir karışımını kullanabilirsiniz. Nasıl tercih ederseniz!

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 331
Yağ: 13.3 gr
Doymuş yağ: 4 gr
Protein: 13.5 gr
Karbonhidrat: 42.3 gr
Şeker: 6.3 gr
Tuz: 1.2 gr
Lif: 3 gr

 

Malzemeler

  • 1 olgun avokado
  • 350 gr olgun, karışık renkli çeri domates
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 3 taze soğan
  • bir demet taze kişniş (15 gr)
  • 1 misket limonu
  • sızma zeytinyağı
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 1 su bardağı kendi kendine kabaran un
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • zeytinyağı
  • 300 gr çökelek peyniri
  • acı biber sosu

Benzer Tarifler