Tarif

Derince bir tencerenin içine karnabaharı koyup üzerine tabanını biraz geçecek kadar su ekleyin ve üzerine diğer malzemeleri haşlayacağınız bambu buhar sepetini yerleştirip karnabaharı dişe gelecek şekilde yumuşamaya bırakın.

Düz zemine veya kesme tahtasının üzerine yağlı kağıt serip üzerine tavuk göğsünün birini koyun, üzerindeki fazlalık kısmı kesip alın ve keskin bir bıçak ile tavuğu keserek kalp şeklinde açın. Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uygulayın.

Kalp şeklinde açılmış tavuk göğüslerinden birinin üzerine pastırma dilimlerini dizip biraz karabiber serpin; birer tutam biberiye ve fesleğen yaprağı serpiştirin.

Diğer tavuk göğsünün üzerine biraz karabiber serpip tavukların üzerine yağlı kağıt serin ve oklava ile vurup birkaç kez üzerlerinden geçerek tavuk göğüslerini inceltin.

Keçi peynirini kaseye koyup üzerine kremayı döküp çatalla peyniri ezin. İçine birer tutam fesleğen ve biberiye yaprağı ekleyip iyice karıştırın.

Ispanakları bambu buhar sepetinin içine koyup kapağını kapatın ve çok az, renk alıncaya dek buharda pişirin.

İncelmiş tavuk göğüslerinden sade olanın uç kısmından biraz boşluk bırakarak ortasına doğru ıspanağın ve keçi peynirinin yarısını yerleştirin ve tavuğu malzemeler içinde kalacak şekilde rulo biçiminde sarın. Tavuk ruloyu streç filme kalınca bir sosis gibi sıkıca sardıktan sonra kürdanla üzerine birkaç adet delik açıp, ruloyu buhar sepetinin içine yerleştirin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Pastırmalı tavuk göğsünün sade yüzüne yine ucundan biraz boşluk bırakarak geri kalan ıspanak ve keçi peynirini yerleştirip tavuğu yine malzemeler içinde kalacak biçimde rulo şeklinde sarın. Böylece dışı pastırma ile kaplı bir tavuk rulo elde etmiş olacaksınız. Bu ruloyu da aynı şekilde streç filme sıkıca sarıp üzerinde kürdan yardımıyla birkaç delik açın ve buhar sepetinde pişirin.

Izgara tavasını ocağa koyup ısıtın.

Haşlanan karnabaharı alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra karnabaharı irice dilimleyip üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz karabiber serpin.

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup elma dilimi gibi kalınca dilimleyin.

Karnabaharları ve soğanları ısınmış ızgara tavasına yerleştirip, karnabaharlar hafif kahve renk alıncaya, soğanlar da hafif yumuşayıncaya dek çevirerek pişirin.

Karnabaharların öteki yüzünü çevirdiğiniz zaman üzerlerine 1 çay kaşığı bal gezdirip, karabiber ve kimyon ekleyin. Yeterince renk alıp yumuşayan soğan ve karnabaharları bir tabağa aktarın.

Pişen tavuk ruloları sepetin içinden alıp etraflarındaki streç filmi sıyırıp çıkartın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip ızgara tavasında kısa bir süre pişirerek üzerlerinde ızgara tavasının izinin çıkmasını sağlayın.

Tavuk ruloları tavadan alıp kalınca dilimledikten sonra servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Yanına karnabahar ve soğanları koyup üzerlerine bal gezdirin ve rendenin ince tarafıyla limonun kabuğundan rendeleyin. Pastırma ve taze kekik ile süsleyip servis edin. 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 6 dilim pastırma
  • 1 tutam karabiber
  • 2 tutam biberiye
  • 2 tutam fesleğen
  • 200 gram keçi peyniri
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 1 avuç ıspanak

Karamelize karnabahar için:

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 dilim pastırma
  • 2 dal taze kekik
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler