Ispanaklı ve Üç Peynirli Pizza

Ispanaklı ve Üç Peynirli Pizza
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Mayayı bir cam ölçü kabında ılık suda eritin ve 5 dakika bekletin. Çalışma yüzeyinin ortasına 5 su bardağı un koyun ve ortasına bir kuyu açın. Kuyuya maya karışımını dökün ve tuzu ekleyin.

Çatal kullanarak, kuyunun iç kenarından başlayarak unu yavaşça yedirin. Un karışınca, yuvarlak bir kütle oluşturmak için hamuru bir araya getirin. Hafifçe unlanmış ellerle hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru tezgahın üzerine fırlatarak, bir elinizle kendinize doğru çekip diğer elinizle kendinizden uzağa itmeye başlayın. Hamuru kendi üzerine katlayın (hamuru yüzeyden kazımaya yardımcı olması için bir tezgah kazıyıcı veya geniş bir bıçak kullanın). Bu işlemi hamuru tutması daha kolaylaşana kadar yaklaşık 10 kez tekrarlayın. Hamur pürüzsüz, elastik ve yumuşak, ancak biraz yapışkan olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurmaya normal şekilde devam edin.

Hamuru bir top haline getirin ve hafifçe yağlanmış bir kaseye aktarın. Alt kısmının da yağlanması için çevirin. Streç filmle örtün ve yaklaşık 2 saat hacim olarak iki katına çıkıncaya kadar ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Hamurun hazır olup olmadığını görmek için parmaklarınızla bastırın. Bastığınız yerde girinti kalmalıdır.

Hamuru unlu yüzeye almak için kaseden çıkarın ve 4 eşit parçaya bölün. Toplar haline getirin. Un serpin ve bir fırın tepsisine koyun. Streç filmle üstünü kapatın ve buzdolabına aktararak gece aşırı kabarmaya bırakın.

 

En az 30 dakika boyunca en alt rafa bir pizza taşı yerleştirerek fırını 260 derecede (veya olabilecek en yüksek ısıya) ısıtın. Bir pizza küreğinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirin.

Tek parça hamurla çalışarak, hamuru merkezi kenarlarından daha kalın bir daire haline getirin. Parmaklarınızı kullanarak, 30 cm’lik bir daire oluşturmak için hamurun kenarlarından yavaşça çekin. Hamurun ortası hala daha kalın olmalıdır. Hamuru hazırladığınız pizza küreğine aktarın.

Peynir, ıspanak ve kıyılmış sarımsağın dörtte birini hamurun üstüne koyun. Karabiber ekin ve zeytinyağı gezdirin.

Pişirme kağıdıyla birlikte pizzayı pizza taşına aktarın ve ıspanak kendini bırakıp hafifçe kızarıncaya kadar 10-12 dakika pişirin.

Pizza küreğini kullanarak, pizzayı fırından çıkarın ve üstüne nanenin dörtte birini ekleyin. Limon dilimleri ile servis edin. Kalan hamur ve malzemelerle işlemi tekrarlayın.

 

Malzemeler

Martha'nın Pizza Hamuru

115 gr  gravyer peyniri, rendelenmiş

İnce rendelenmiş 60 gr taze pecorino peyniri

225 gr manda mozzarella peyniri, 5 cm’lik parçalara bölünmüş

170 gr taze ıspanak, sapları alınmış

2 diş ince kıyılmış sarımsak

Taze çekilmiş karabiber

Gezdirmek için sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı ince dilimlenmiş taze nane yaprağı

Servis için limon dilimleri

 

Dört adet 30 cm’lik pizza için

7 gr.’lık aktif kuru maya (2 ¼  tatlı kaşığı)

2 su bardağı ılık su (40 ila 70 derece)

5 ila 5 ½ su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un, tercihen organik, ayrıca yoğurmak ve serpmek için daha fazlası

2 tatlı kaşığı ince deniz tuzu

Kase için sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler