Hazırlanış

Hamur için:
Tüm malzemeleri pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun.
Streç filme sarın ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Dolgu için:
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
2 patatesi haşlayın. Biberleri ve soğanları temizleyip küçük küçük doğrayın.
Sosisi dilimleyin. Bir kapta yumurta çırpın
Eti küçük parçalara bölün ve diğer malzemelerle karıştırıp tuz, karabiber ve Tabasco sosuyla çeşnilendirin. Hamuru açın. Halkalar kesin (çapı 14 santim olacak şekilde).
Dolguyu en üste yayın ve halkaları kapatın.
Pişirme kağıdının üstüne yerleştirin.
Empanada’ların üstüne yumurta sürün ve kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için

  • 500 gram un
  • 200 gram tereyağı
  • 160 mililitre soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar tuz

Dolgu için

  • 1 adet kırmızı biber
  • 6 adet taze soğan
  • 100 gram acılı İspanyol sosisi
  • 200 gram ağır ateşte pişmiş dana eti
  • 2 adet haşlanmış patates ve patates ezmesi
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 1 miktar Tabasco sosu

Benzer Tarifler