Istakoz ve Kum Midyeli Bouillabaisse

Istakoz ve Kum Midyeli Bouillabaisse

Tarif

Büyük, kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşte ısıtın ve zeytinyağı ekleyin. Yağ kızınca soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar, yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Sarımsak ve çeri domatesleri ekleyin, kabarıp pişmelerine yaklaşık 2-3 dakika daha izin verin. Patates, kekik, pul biber ve safranı ekleyin, ardından büyük bir tutam tuz ile çeşnilendirin ve birleştirmek için karıştırın. Yaklaşık 1 dakika pişirin.

Malzemeleri tencerenin kenarlarına itin ve tencerenin boş kalan orta kısmına salçayı ekleyin, karamelize olması için yaklaşık 1 dakika karıştırın. Deglaze için şarap ekleyin ve bir süre boyunca sık sık karıştırın. Deniz ürünleri suyu ve ıstakoz kabuklarını ekleyin ve kaynatın. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın.

Tadına bakın ve gerektiği gibi çeşnilendirin. Ardından ıstakoz kabuklarını çıkarın ve atın.

Kum midyelerini tencereye ekleyin, karıştırmak için karıştırın ve yahninin üzerini örtün. Böylece midyeler buharla açılacaktır. Kendi kendine açılmayan midyeleri atın. Midyeler açıldığında, tüm ıstakoz etlerini ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Gerekirse biraz limon suyu ekleyin.

Kaseler arasında paylaştırıp maydanoz ve rezene yapraklarıyla süsleyin ve kıtır ekmekle servis edin.

Tarif Notu
Kum midyelerini buharda pişirmeye alternatif olarak, Gordon'un Maine'de yaptığı gibi açık ateş üzerinde veya ızgarada pişirebilir, ardından ıstakoz etinizi eklerken midyeleri de yahniye ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan, ince dilimlenmiş
  • 453  gr atalık çeri domates
  • 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
  • 453 gr taze patates
  • 4 dal kekik, yaprakları koparılmış
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 safran ipliği, isteğe bağlı
  • ¼  su bardağı domates salçası
  • koşer tuzu
  • ½ su bardağı beyaz şarap
  • 4 su bardağı deniz ürünleri suyu
  • 1 bütün ıstakoz, yaklaşık 680 gr, yarım kaynatılmış ve etleri ayıklanmış, bütün pençeler ve kabukları ayrılmış
  • 907 gr kum midyesi, temizlenmiş
  • 1 limon
  • Maydanoz yaprakları
  • Doğranmış rezene yaprakları
  • Kıtır ekmek, servis için

Benzer Tarifler