Istakozlu Wonton

Istakozlu Wonton

Tarif

Hazırlanışı:

Kırmızı levrek, kalamar, fesleğen, karabiber ve tofuyu bir robota koyun Karışımı bir arada tutmaya yardımcı olmak için bir yumurta ekleyerek 3 dakika karıştırın.

Karıştırılmış malzemeleri bir kaseye dökün. Istakoz, limon suyu ve Frenk soğanını ekleyin. Malzemeleri karıştırın.

Temiz tezgahın üzerine un serpin. Bir yufkanın ortasına bir kaşık ıstakoz karışımı yerleştirin, kenarlarının çevresine az miktarda su sürün ve üstüne başka bir yufka yerleştirin. Yapışmalarını sağlamak için hafifçe bastırın. Küçük bir oklava kullanarak köşelerin her birinin üzerinden iki kez geçin. Yufkanın kenarları boyunca devam edin. Tüm karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Sosu yapmak için soğanları zeytinyağında yumuşak ve karamelize olana kadar kızartın.

Ayrı bir tavada, kremayı nane ve sarımsakla ısıtın. Bir araya gelip koyulaştıktan sonra, soğanlara fesleğen, tuz, karabiber ve şeker ilave edin. Mutfak robotuna yerleştirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın, kenara

Malzemeler

  • Kırmızı levrek fileto, doğranmış
  • Kalamar, doğranmış
  • ½ demet fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • 400g tofu
  • 1 yumurta
  • Istakoz kuyruğu, ince doğranmış, kuyruğu süslemek için saklayın
  • 1 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı doğranmış Frenk soğanı
  • Yufka
  • Un

Sos

  • Tereyağ
  • Soğan, doğranmış
  • Sarmısak
  • Krema
  • Fesleğen
  • Tuz
  • Biber
  • Şeker

Benzer Tarifler