Tarif

Çin eriştesini haşlayın ve süzdürün. Kuşkonmazları temizleyin ve uzunlamasına doğrayın. Yeşil soğanların beyaz kısımlarını ince ince doğrayın, yeşil kısımlarını ise uzunlamasına doğrayın. Zencefilleri uzun kibrit çöpü şeklinde, sarımsakları ise ince ince doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağında sarımsaklarla beraber zencefilleri, soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını soteleyin. Hemen ardından soya sosu, istiridye sosunu ilave edin. Çin eriştesini de ekleyip sosla beraber kızartın ve tuz ve taze karabiberle tatlandırıp servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket Çin eriştesi
  • 3 adet taze kuşkonmaz
  • 2 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet sarımsak
  • 1 çeyrek zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Benzer Tarifler