İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İsveç Balık Turtası

Oylama 0/5
Yumurtalı salata için, yumurtaları yaklaşık 8 dakika boyunca haşlayın. Soğuk suya tutup soyun. Yumurtaları ikiye bölün ve sarılarını ayırın. Sarıları, bir kaşık yardımıyla elekten geçirin. Yağı ezin ve yumurta sarılarını ekleyin. Worcestershire sosu, limon suyu, hardal, tuz ve biberle çeşnilendirin.

Patates, kereviz kökü ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Salatalığı da doğrayın ve somonun suyunu süzün. Bir tencerede, tuz eklediğiniz suyu kaynatın. Sebzeleri yumuşayana kadar ayrı ayrı haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Sebzeleri mayonezle karıştırıp tuz ve biberle çeşnilendirin.

Garnitür için, domatesleri ikiye bölün, kuşkonmazı, havuçları ve turpları temizleyip ikiye bölün. Bir tencerede su kaynatın ve yaklaşık 3 dakika kuşkonmazı ve havucu haşlayın. Buzlu sudan geçirin. Maydanozu alıp güzelce doğrayın.

Üç dilim ekmeğin kabuğunu kesin. İlk dilime Rus somon salatasını koyun, üstüne bir dilim daha koyun ve yumurtalı harç sürün. Bir dilim ekmek daha koyun ve üstüyle yanlarına ince bir tabaka yumurtalı harç sürün. Oyuk yumurta beyazlarını yumurta harcıyla doldurun. Yanlarına doğranmış maydanozları yerleştirin ve garnitürün kalanıyla da üstünü süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen