Tarif

Yumurtalı salata için, yumurtaları yaklaşık 8 dakika boyunca haşlayın. Soğuk suya tutup soyun. Yumurtaları ikiye bölün ve sarılarını ayırın. Sarıları, bir kaşık yardımıyla elekten geçirin. Yağı ezin ve yumurta sarılarını ekleyin. Worcestershire sosu, limon suyu, hardal, tuz ve biberle çeşnilendirin.

Patates, kereviz kökü ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Salatalığı da doğrayın ve somonun suyunu süzün. Bir tencerede, tuz eklediğiniz suyu kaynatın. Sebzeleri yumuşayana kadar ayrı ayrı haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Sebzeleri mayonezle karıştırıp tuz ve biberle çeşnilendirin.

Garnitür için, domatesleri ikiye bölün, kuşkonmazı, havuçları ve turpları temizleyip ikiye bölün. Bir tencerede su kaynatın ve yaklaşık 3 dakika kuşkonmazı ve havucu haşlayın. Buzlu sudan geçirin. Maydanozu alıp güzelce doğrayın.

Üç dilim ekmeğin kabuğunu kesin. İlk dilime Rus somon salatasını koyun, üstüne bir dilim daha koyun ve yumurtalı harç sürün. Bir dilim ekmek daha koyun ve üstüyle yanlarına ince bir tabaka yumurtalı harç sürün. Oyuk yumurta beyazlarını yumurta harcıyla doldurun. Yanlarına doğranmış maydanozları yerleştirin ve garnitürün kalanıyla da üstünü süsleyin.

Malzemeler

  • 1 adet uzunlamasına kesilmiş tam tahıllı sandviç ekmeği

Yumurtalı harç için

  • 10 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 miktar Worcestershire sosu
  • 1 miktar limon suyu
  • 1 bıçağın ucuyla hardal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Rus salatası için

  • 200 gram patates
  • 150 gram kereviz kökü
  • 125 gram havuç
  • 100 gram salatalık turşusu
  • 1 adet somon balığı konservesi
  • 125 gram bezelye
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Garnitür için

  • 16 adet çeri domates
  • 1 miktar yeşil kuşkonmaz
  • 1 demet havuç
  • 1 demet turp
  • 125 gram kerevit
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dilim limon

Benzer Tarifler