Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Havuçları temizleyip güzelce doğrayın. Bademleri doğrayın ve yumurtaları ayırın. Yumurta sarılarını köpürene kadar şekerin yarısıyla çırpın. Doğranmış havuç ve bademleri içine atın.

Unu eleyin ve karıştırırken içine bir tutam tuz ekleyin. Yumurta beyazlarını şekerin kalanıyla koyulaşana kadar çırpın ve hamur karışımının içine dökün. Kalıbınızı tereyağıyla yağlayın ve hamur karışımını kaşıkla içine alın. Yaklaşık 45 dakika pişirin.

Glazür için, yumurta beyazlarını çırpın. Üzerine pudra şekeri serpin. Kalan bütün malzemeleri birlikte karıştırın. Soğumuş kekin üzerine sürün.

Turtanızı oval havuç dilimleriyle süsleyin.

Malzemeler

  • 250 gram havuç
  • 250 gram badem
  • 5 adet yumurta
  • 250 gram şeker
  • 80 gram kendiliğinden kabaran un
  • 1 miktar tereyağı

Glazür için

  • 450 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı vişneli brendi

Benzer Tarifler