İsveç Usulü Portakallı Kek

İsveç Usulü Portakallı Kek

Hazırlanış

Hazırlık:

Portakallı kek:


Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Bisküviyi, unu ve yaprak bademi döverek toz hâline getirin. Yumurtanın sarısını ayırın. Yumurtanın sarısıyla şekerin yarısını çırpıp kabartın. Kalan şekerle yumurtanın akını sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Yumurtanın akıyla sarısını karıştırın ve un karışımını, portakal rendesini, ardından tereyağını ekleyin. Kek kalıbını yağlayın ve ekmek kırıntılarını serpin. Karışımı kalıba dökün. Keki kızarana ve pişene kadar 45 dakika fırında tutun. Portakallı şerbet:

Bir tencereye portakal suyunu dökün, üstüne portakal kabuğu rendeleyin. Sonra portakalı ikiye bölün. Portakal suyunu, yarım portakalı, şekeri ve likörü, karışım üçte bir seviyesine düşene kadar pişirin. Sonra portakalı şerbetten çıkarın. Süsleme:

Fırını 180 d

Malzemeler

Portakallı kek için:

  • 30 gram tereyağı
  • 50 gram bisküvi
  • 30 gram un
  • 150 gram dilimlenmiş badem
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 tutam tuz

Portakallı şerbet için:

  • 250 mililitre portakal suyu
  • 1 adet portakal
  • 80 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal likörü

Benzer Tarifler