Hazırlanış

Hazırlık:

Cupcake:


Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kırmızı soğanı soyup doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Kepekli unu, kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve karabiberi çırpıcı kullanarak karıştırın. Bir başka kapta yumurtayı, dereotunu, yayık altı suyunu, ayçiçeği yağını ve soğanı karıştırın. Sonra iki karışımı bir araya getirin. Cupcake kalıplarını cupcake tepsisine koyun. Kalıpların dörtte üçünü karışımla doldurun. Cupcake’leri fırında 25 dakika pişirin. Sos:

Kırmızı soğanı soyup doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Kornişonu küp küp kesin. Soğanı, dereotunu, kornişonu, taze kremayı karıştırın, karabiberle çeşnilendirin. Cupcake‘leri somonla, bir kaşık sosla, karidesle ve dereotuyla süsleyin. Üstlerine karabiber serpin.

Malzemeler

Cupcake için:

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 yarım demet dereotu
  • 250 gram kepekli un
  • 9 gram kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 300 mililitre yayık altı suyu
  • 80 mililitre ayçiçeği yağı

Sos için:

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 dal dereotu
  • 2 adet kornişon
  • 250 gram taze krema
  • 1 tutam karabiber

Süsleme için:

  • 400 gram ince dilimlenmiş füme somon
  • 12 adet kokteyl karides
  • 12 dal dereotu
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler