İtalyan Fındıklı Kurabiyeleri

İtalyan Fındıklı Kurabiyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Fırını önden 150 dereceye ısıtın. Fındıkları güzel kokana ve hafifçe kavrulana kadar 10-12 dakika fırın tepsisinde kavurun. Kısa bir süre soğumaya bırakın, ardından temiz bir mutfak havlusu ile kabukları ovalayın. Fındıkları kabaca doğrayın.

Çırpma aparatı takılı elektrikli bir mikser kasesinde, yumurta beyazlarını yaklaşık 4 dakika köpük köpük olana kadar orta-düşük hızda çırpın. Hızı orta-yükseğe çıkarın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin. Mereng katı ve parlak olana kadar 3-5 dakika çırpın. Vanilya ve tuzu ekleyip çırpın.

Merengi sıyırarak kalın tabanlı büyük bir tencereye alın. Doğranmış fındıkları ekleyin. Orta ateşte pişirin, sürekli karıştırarak ve tencerenin dibini sıyırarak merengin yanmadığından emin olun. Karışım açık kahverengi olana ve tavanın kenarlarından çekilinceye kadar yaklaşık 15 dakika devam edin. (İlk 5 dakikada karışım kesilmiş gibi görünecektir.

Fırın sıcaklığını 160 dereceye yükseltin. Tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Çikolatayı ekleyin.

Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine her biri yaklaşık 2 yemek kaşığı olacak tepecikleri 3 cm aralıklarla koyun.

Kurabiyelerin dışı gevrek ama içi yumuşak ve sakız gibi olana kadar, 25-30 dakika pişirin. Pişirme kağıdını tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın. Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 1 haftaya kadar saklanabilir.

Malzemeler

  • 1 1/2 su bardağı (200 gr) fındık
  • 9 büyük yumurta akı
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 115 gr yarı tatlı çikolata (%70 kakao), irice doğranmış (3/4 su bardağı)

Benzer Tarifler