İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İtalyan Usulü Roka Püresi

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:
    • Patates ve yumurtalar için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/4Next

    Patates ve yumurtaların haşlanması:
    • Patatesleri soyup dörde bölün.
    • Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
    • Son 8 dakikada yumurtaları ekleyin.
    • Hazır olduklarında yumurtaları tencereden çıkarın.
    • Yumurtaları soğuk suya tutarak soğutun.
    • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin, sonra ezin.
    • Sütü ve bir miktar zeytinyağı ekleyin.
    • Yumurtaların kabuklarını soyup yumurta kesiciden geçirin ya da küçük parçalar hâlinde kesin.


  3. Prev3/4Next

    Püre:
    • Bir miktar yağ koyup tavayı ısıtın.
    • Cherry domatesleri biraz çatlayana dek tavada kavurun. Arzu ederseniz biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
    • Rokaları yıkayıp kurulayın.
    • Keçi peyniri, cherry domates ve zeytinlerle birlikte rokaları da püreye ekleyin.
    • Tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağı ekleyin.
  4. Prev4/4Next

    Misket limonlu dana eti, sonunda kızartıyoruz:
    • Dana etlerini ikiye bölün.
    • Streç filme sardığınız et parçalarını bir tencereyle ezin.
    • Ete tuz ve karabiber ekleyin.
    • Misket limonunu ikiye bölün.
    • Bir tavada biraz yağ kızdırın.
    • Dana etini iki tarafı da kahverengileşene dek, yaklaşık 2 dakika kızartın.
    • Bir miktar tereyağı ekleyip misket limonunun suyunu tavaya sıkın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen