İtalyan Usulü Roka Püresi

İtalyan Usulü Roka Püresi

Tarif

Hazırlık:

  • Patates ve yumurtalar için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patates ve yumurtaların haşlanması:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
  • Son 8 dakikada yumurtaları ekleyin.
  • Hazır olduklarında yumurtaları tencereden çıkarın.
  • Yumurtaları soğuk suya tutarak soğutun.
  • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin, sonra ezin.
  • Sütü ve bir miktar zeytinyağı ekleyin.
  • Yumurtaların kabuklarını soyup yumurta kesiciden geçirin ya da küçük parçalar hâlinde kesin.

Püre:

  • Bir miktar yağ koyup tavayı ısıtın.
  • Cherry domatesleri biraz çatlayana dek tavada kavurun. Arzu ederseniz biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  • Rokaları yıkayıp kurulayın.
  • Keçi peyniri, cherry domates ve zeytinlerle birlikte rokaları da püreye ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağı ekleyin.

Misket limonlu dana eti, sonunda kızartıyoruz:

  • Dana etlerini ikiye bölün.
  • Streç filme sardığınız et parçalarını bir tencereyle ezin.
  • Ete tuz ve karabiber ekleyin.
  • Misket limonunu ikiye bölün.
  • Bir tavada biraz yağ kızdırın.
  • Dana etini iki tarafı da kahverengileşene dek, yaklaşık 2 dakika kızartın.
  • Bir miktar tereyağı ekleyip misket limonunun suyunu tavaya sıkın.

Malzemeler

 

  • 1 kilogram az şekerli patates
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram yağsız süt
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 250 gram kırmızı çeri domates
  • 250 gram sarı çeri domates
  • 150 gram roka
  • 150 gram keçi peyniri
  • 100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 adet ince kesilmiş dana eti
  • 1 adet misket limonu
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler