İtalyan Usulü Roka Püresi

İtalyan Usulü Roka Püresi

Hazırlanış

Hazırlık:
• Patates ve yumurtalar için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patates ve yumurtaların haşlanması:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• Patatesleri 20 dakika kadar haşlayın.
• Son 8 dakikada yumurtaları ekleyin.
• Hazır olduklarında yumurtaları tencereden çıkarın.
• Yumurtaları soğuk suya tutarak soğutun.
• Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin, sonra ezin.
• Sütü ve bir miktar zeytinyağı ekleyin.
• Yumurtaların kabuklarını soyup yumurta kesiciden geçirin ya da küçük parçalar hâlinde kesin.


Püre:
• Bir miktar yağ koyup tavayı ısıtın.
• Cherry domatesleri biraz çatlayana dek tavada kavurun. Arzu ederseniz biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
• Rokaları yıkayıp kurulayın.
• Keçi peyniri, cherry domates ve zeytinlerle birlikte rokaları da püreye ekleyin.
• Tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağı ekleyin. Misket limonlu dana eti, so

Malzemeler

  • 1 kilogram az şekerli patates
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram yağsız süt
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 250 gram kırmızı çeri domates
  • 250 gram sarı çeri domates
  • 150 gram roka
  • 150 gram keçi peyniri
  • 100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 adet ince kesilmiş dana eti
  • 1 adet misket limonu
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler