Tarif

Tencereyi ocağa koyup içine süzgeç yerleştirin ve süzgecin tabanına değmeyecek kadar su döküp tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynamaya bırakın.

Izgara tavasını da ocağa koyup kısık ateşte ısınmaya bırakın.

Patateslerin kabuğunu soyup ince ince dilimleyin ve süzgece yerleştirip tencerenin kapağını kapatarak suyun buharıyla patatesleri pişmeye bırakın.

Kırmızı soğanın kabuğun soyup ortadan ikiye kesin.

2 diş sarımsağın kabuklarını soyup ufak doğrayın.

Küçük bir kasenin içine bolca zeytinyağı döküp sarımsakları ekleyin.

Eti kesme tahtasının üzerine koyun.

Taze kekik ve biberiyeyi bir demet hazırlarmış gibi bir araya getirip uç kısmından 2 parmak kadarını kesip ince ince doğrayın ve sarımsaklı zeytinyağının içine atıp karıştırın.

Demet halinde getirdiğiniz kekik ve biberiyeyi hazırladığınız zeytinyağına batırın. Demeti bir fırça gibi kullanarak zeytinyağını etin her iki yüzüne de bolca sürün. Böylece kekik ve biberiye tüm aromasını etin üzerine bırakacaktır.

Isınan ızgara tavasını da hazırladığınız ot fırçasıyla yağlayın.

 

 

Yağlanan etin üzerine bolca tuz ve karabiber atıp eti ızgara tavasına koyun ve yüksek ısıda her iki yüzünü ve kenarlarını mühürleyin. Daha sonra tavanın altını kısıp eti kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye devam edin. Mühürleme ve pişirme aşamasında et kurudukça ot fırçası yardımıyla üzerine sarımsaklı zeytinyağından sürün.

Etin yanına ortadan ikiye kesilmiş kırmızı soğanı da koyup pişmeye bırakın.

Ayrı bir tavayı ocağa koyup ısıtın ve yine ot fırçası ile yağlayın. İçine buharda pişmiş patatesleri döküp yayın. Tuz ve karabiber serpin.

1 diş sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın ve patateslerin üzerine ekleyin. Ot fırçası yardımıyla patateslerin üzerine sarımsaklı zeytinyağından sürün. 1 tutam kadar da toz kırmızı biber serpip patatesleri hafif kahve bir renk alıncaya dek çevirerek pişirin.

Patatesler renk alınca, etin yanındaki soğanları patateslerin bulunduğu tavaya aktarıp beraberce bir süre daha pişirin ve altını kapatın.  

½ kırmızı soğanı ince ince doğrayın.

Kestane mantarlarını dörde bölün.

İstediğiniz derecede pişen eti tabağa alıp ızgara tavasının içine mantarları atın. Sarımsaklı zeytinyağından arta kalan sarımsakları da ekleyip soğanları ilave edin.

Etin lezzetinin de geçmesi için tahta spatula yardımıyla ızgara tavasının tabanını sıyırarak mantar ve soğanları karıştırarak pişirin. Ot fırçasını da lezzet vermesi için içine atıp kremayı ve balsamik sirkesini ekleyin. Krema fokurdayana dek malzemeleri beraberce pişirin.

Kremalı mantarlı karışımı küçük bir kasenin içine koyun. Servis edeceğiniz tabağa patatesleri ve soğanı yerleştirin. Üzerlerine kabaca doğranmış 1 tutam kekik serpin. Eti birkaç dilime kesip servis tabağına yerleştirin. Biraz karabiber serpip yanında hardal ile beraber servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet kalın dilim antrikot
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 4 dal taze kekik
  • 1 dal biberiye
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Sos için:

  • 2 adet kestane mantarı
  • 0.5 adet kırmızı soğan
  • 0.5 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke

Sunum için:

  • 1 tutam taze kekik
  • 1 miktar hardal

Benzer Tarifler