Izgara Biftekli Füme Pancar ve Süzme Peynirli Sos

Izgara Biftekli Füme Pancar ve Süzme Peynirli Sos

Tarif

Mangalınızı ya da ocağınızı yakın. Çift kat folyonun (yaklaşık 30 santimetre, katlanmamışken 60 santimetre) üstüne pancar köklerini serin ve üstüne kuşdili yaprakları serpin. Folyoyu toplayın, kenarları içe kıvırın ve uçları bükün. Folyoda bıçakla birkaç kesik açın ki duman içeri girsin ve pancar köklerine lezzet versin. Mangal ızgarasını kaldırın ve dikkatlice folyolu paketinizi kömürlerin arasına yerleştirin, üste de kömür koymaya dikkat edin. 30-40 dakika ya da pancar kökleri yumuşayana kadar pişirin, sonra paketi alıp soğumaya bırakın. Açın ve pancar köklerini çıkarın, kuşdili dallarını atın.

Hafif soğuduktan sonra pancar köklerini soyun ve kömürleşmiş zarı atın. Pancarları düzensiz parçalar hâlinde doğrayın ve bir kaba koyun. Sirke, 3 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı, bol tuz ve biberle yarım maydanoz ve tarhun ekleyin. Karıştırın, tadına bakın ve gerekirse çeşnisini ayarlayın.

Süzme peyniri bir kaba koyun ve yarım limonun suyuyla ince rendelenmiş kabuğu ekleyin. Natürel sızma zeytinyağından iki döküm yağ koyup kekik yaprakları, biraz tuz ve biberle karıştırın ve yağ ve limonun süzme peynirle birleşmesi için iyice harmanlayın. Sosun tadına bakıp isterseniz biraz daha limon suyu sıkın.

4 dilim bifteğinizin üstüne hafifçe sos dökün. Etleri mangala yerleştirip arzunuza göre pişirin, dakika başı etleri çevirin ve daha sonra bir tabağa alıp dinlenmeye bırakın.

Servis için soslanmış pancar köklerini iki tabağa bölüştürün. Her tabağa iki dilim ve bir kaşık dolusu süzme peynirli sos koyun. Kalan otları da serpiştirin ve tadını çıkarın!

Malzemeler

  • 8 adet başı ayıklanmış küçük pancar kökü
  • 1 küçük demet kuşdili
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 küçük demet düz yapraklı maydanoz
  • 1 küçük demet fesleğen
  • 4 adet 100 gramlık biftek dilimi

Süzme peynirli sos için:

  • 4 yemek kaşığı süzme peynir
  • 1 adet limon
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 3 dal kekik

Benzer Tarifler