Izgara Biftekli Ratatouille

Izgara Biftekli Ratatouille

Tarif

Kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Patlıcanı bir santimetre kalınlığında doğrayın. İkisini de ızgara tavasına koyup çevirerek pişirin. Bir ölçü pirinç, iki ölçü kaynar su, safran, yarım limon ve bir tutam tuzu küçük bir tencereye koyun. Kapağını kapatın. Güzelce kabarana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Biberlerin çekirdeklerini ve saplarını çıkarın. Biberleri ve soyulmuş kırmızı soğanları rastgele doğrayın. Harissa, ançüez ve bir tatlı kaşığı ançüez yağıyla birlikte tencereye alın. Sarımsak eziciyle soyulmamış sarımsağı ezin. Ara sıra karıştırın. Pişen kabak ve patlıcanları ızgaradan alın. Tavanın altını kapatmayın. Tahtanın üstünde rastgele doğrayın. Kabakla patlıcanı da tencereye alın. Domates püresi ve sirkeyi ekleyip kapağı kapalı şekilde kaynatın. Biftekleri tuz, toz kırmızı biber, bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla ovun. Sıcak ızgara tavasına yerleştirin. İstediğiniz gibi pişene kadar dakikada bir çevirin. Tahtanın üstünde maydanoz saplarını ince ince kıyın, yapraklarını da kabaca doğrayın. Hardalı ve natürel sızma zeytinyağını ekleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Üstüne limon suyu sıkıp karıştırın ve tahtanın üstüne yayın.

Biftekler piştiği zaman onları da tahtaya alın. Sonra dilimleyin. Fesleğenin kalanını ratatouille’un üstüne parçalayarak serpiştirin. İsteğinize göre çeşnilendirin. Yoğurt ve safranlı pilavla birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı harissa
  • 2 adet ançüez filetosu
  • 4 diş sarımsak
  • 700 gram domates püresi
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yarım demet taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 300 gram Basmati pirinci
  • 1 tutam safran
  • 1 adet limon
  • 2 adet 250 gramlık yağı alınmış fileto biftek
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler