Tarif

Sarımsağı, tuzu ve tarçını kuru gül yaprakları, yenibahar, sumak, portakal kabuğu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın ve bıldırcınları en az 2 saat marine edin.

Ezilmiş tarcın çubuğu ve gül yapraklarına ait kalıntıları üzerinden temizleyip bıldırcını tuz ve taze karabiber ile çeşnilendirin.

Bıldırcınları bacaklarından ve omurgasından geçecek şekilde şişlerle sabitleyin. Göğüs kısmı aşağı gelecek şekilde, ısıtılmış mangalın üzerine yerleştirin ve 3-5 dakika pişirip diğer yüzünü çevirin. Bıldırcınları artan nar ekşili marinatla fırçalayın. Bıldırcınlar tamamen pişene ve biraz pembeleşene, deri de güzelce karamelize olana kadar fırçalamaya ve döndürmeye devam edin.


 

Malzemeler

  • 4 adet bıldırcın (kelebek kesilmiş)
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 çay kaşığı kuru gül yaprağı (ezilmiş)
  • 1 yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yarım tatlı kaşığı sumak
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler