Izgara Kalamar

Izgara Kalamar

Tarif

Kalamarları ızgaraya atmadan önce bir bezle mutlaka kurulayın ki, kızartma tavasına sularını çok salmasınlar. Kalamarlarda uzunlamasına kesikler açın, diklemesine kesmeyin, balık bütün kalsın. Biraz zeytinyağı, biber ve biraz rendelenmiş zencefille çeşnileyin. Çili biberi halka halka kesin, kişniş yaprağı doğrayın ve her şeyi kalamarla karıştırın. Izgaranın iyice kızdığına emin olduktan sonra kalamarları birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Bir yüzünü pişirmeye başlayın, kızardığı zaman diğer yüzlerini çevirin ve pişirin. Gerekirse biraz daha zeytinyağı gezdirin. Son olarak biraz tuzla tat verin, taze kişniş yapraklarıyla bu başlangıç yemeğine biraz daha renk katabilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 adet kalamar
  • 1 adet taze zencefil kökü
  • 1 adet çili biberi
  • 1 adet kişniş yaprağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler