İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Izgara Kalamar

Oylama 0/5
Kalamarları ızgaraya atmadan önce bir bezle mutlaka kurulayın ki, kızartma tavasına sularını çok salmasınlar. Kalamarlarda uzunlamasına kesikler açın, diklemesine kesmeyin, balık bütün kalsın. Biraz zeytinyağı, biber ve biraz rendelenmiş zencefille çeşnileyin. Çili biberi halka halka kesin, kişniş yaprağı doğrayın ve her şeyi kalamarla karıştırın. Izgaranın iyice kızdığına emin olduktan sonra kalamarları birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. Bir yüzünü pişirmeye başlayın, kızardığı zaman diğer yüzlerini çevirin ve pişirin. Gerekirse biraz daha zeytinyağı gezdirin. Son olarak biraz tuzla tat verin, taze kişniş yapraklarıyla bu başlangıç yemeğine biraz daha renk katabilirsiniz.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho