Tarif

Çam fıstıklarını altın rengi alana kadar kuru bir tavada kızartın. Daha sonra havana alıp rendelenmiş parmesan peyniriyle beraber tuz ve karabiber ekleyip ezin. Tere de katıp ezme hâline getirin. Krema kıvamı alana kadar, yavaş yavaş zeytinyağı ekleyin. Gerekirse tuz ve karabiber ekin. Marulları bol suyla yıkayıp yapraklarını ayırın ve kurulayın. Tavukları şeritler hâlinde kesip yağla kaplayın. 2 dakika kadar pişirdikten sonra üstlerinde karo deseni olacak şekillerde yerleştirerek pişirmeye devam edin.

Bir tavayı ısıtın ve bacon’ları kısık ateşte, kıtırlaşıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bol suda 7 dakika kadar haşlayıp soğuk suyla durulayın. Yumurtaları soyun ve dilimleyin. Domatesleri dilimleyin. Ekmekleri kızartın ve üstlerine pesto sürün. Sandviçleri ızgara tavuk parçaları, kıtır kıtır pastırma, marul, domates ve yumurtayla doldurun. Yine bir dilim ekmeye pesto sürüp pesto’lu kısmı aşağıya gelecek şekilde, üstüne yerleştirin. Sandviçleri çaprazlama olarak dörde kesin.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 12 dilim beyaz ekmek
  • 4 adet yumurta
  • 24 dilim pastırma
  • 4 adet domates
  • 4 adet göbek marul

Pesto için:

  • 200 gram su teresi
  • 100 gram çam fıstığı
  • 75 gram toz parmesan peyniri
  • 6 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler