Izgara Sardalya

Izgara Sardalya

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

 

Pişirme talimatları

Bekleme zamanı 30 dakika

 

Biberleri önceden ısıtılmış mangal kömürü üzerine koyun ve közleninceye kadar bırakın. Alternatif olarak sıcak bir ızgaranın altına veya sıcak bir fırına koyun. Közlendikten sonra, plastik bir torbaya koyun ve hafifçe soğuyana kadar ağzını kapatın. Biberleri soyun ve elinizle şeritler halinde koparın.  Zeytinyağı, sirke ve sarımsak ile karıştırın ve deniz tuzu ile çeşnilendirin.

Sardalyalar için, bol miktarda kaya tuzu serpin ve 30 dakikadan fazla bekletmeyin.

Sıcak kömür ızgarasına koymadan önce sardalyaların üzerindeki tuzu biraz dökün.

Her iki tarafını 3-4 dakika ızgara yapın.

Servis yapmak için sardalyaların derisini baş kısmından aşağıya doğru çekin - kolayca çıkması gerekir. Bütün balığı gevrek ekmek dilimlerinin üzerine koyun. Zeytinyağı gezdirilmiş haşlanmış patates ve közlenmiş biberler ile servis yapın.

Malzemeler

  • 3 yeşil biber (dolmalık biber)
  • 2 kırmızı biber (dolmalık biber)
  • zeytinyağı
  • sirke
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • deniz tuzu
  • 12 bütün sardalya
  • kaya tuzu
  • servis için gevrek ekmek veya broa
  • servis için haşlanmış patates

Benzer Tarifler