Tarif

Havanın dışarıda yemek yapmaya elverdiği sıcak yaz ayları için ideal ve sağlıklı bir tarif bu! Balıktan sebzeye, bu tarifteki tüm malzemeler, barbeküde pişiriliyor.

Kömürler hazır olduğunda, her bir tatlı patatesi ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp, kömürün üstüne yerleştirin. Folyonun içinde pişecekler ve besin değerlerini koruyacaklar. Şimdi, soğanları soyup ikiye kesin. Biberin tepesini kesip çekirdeklerini ayıklayarak dörde bölün. Son olarak, sakız kabağını kalın kalın doğrayın. Sebzeleri, kolayca çevirebilmek için ızgaranın üstüne koyun ve ızgarayı, kömürlerin üstüne yerleştirin. Sebzeleri yumuşayana ve iki tarafları da pişene dek ızgarada bırakın. Son olarak, hepsini bir tabağa alıp zeytinyağı, tuz, limon suyu ve doğranmış kekik yapraklarından oluşan sosu üstlerinde gezdirin. Izgara sebze salatasına eklenmeyen tek malzeme, tatlı patates olacak.

Salatamız ve tatlı patateslerimiz hazır olduğuna göre, balığı ızgarada pişirebiliriz. Balığı ortadan keserek açın, ya da balıkçıdan açmasını isteyin, üstüne tuz ve bir miktar zeytinyağı dökün. Bu kadar işte. Balık, ızgaraya konup her bir yanı onar dakika pişirilmeye hazır. Son olarak, balığı, ızgara salata ve közlenmiş tatlı patateslerle servis edin. İşte, sağlıklı ve enfes bir yemek hazırlamış oldunuz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet büyük tahta balığı
  • 4 adet tatlı patates
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 5 adet defne yaprağı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler