Tarif

Tavuk göğsünü enlemesine ikiye keserek kanat gibi açın.

Düz bir zemine yağlı kağıt serip tavuk göğsünü üstüne koyun.

Tavuk göğsünün üstüne üzerini kaplayacak kadar kajun baharatı ve 1 tutam paprika serpip elinizle bastırarak baharatları tavuk göğsünün üzerine iyice yapıştırın. Göğsün öteki yüzünü çevirin ve aynı işlemi uygulayın.

Bir parça daha yağlı kağıt alıp baharatlanmış tavuğun üzerine kapatın ve tava yardımıyla vurarak tavuk göğsünü döverek inceltin. Böylece baharatlar da tavuğun üzerine iyice yapışmış olacaktır.

Tavayı ateşe koyup içine biraz zeytinyağı dökün ve ısıtın.

Isınan tavaya dövülmüş baharatlı tavuk göğsünü yerleştirip çevirerek pişirin.

Salataya koyacağınız bütün otların iri saplarını ayıklayın ve soğuk suyla güzelce yıkayıp havlu peçetenin üzerine koyun. Sularının akması için bekletin. Başka bir havlu peçete ile de hafifçe üzerlerine bastırarak nemini alın.

Salata sosunu hazırlamak için sarımsağın kabuklarını soyup incecik kıyın. Üzerine tuz serpin ve bıçağın düz yüzüyle sarımsağı ezin.

Ezilen sarımsağı karıştırma kasesine koyun, üzerine limonun suyunu sıkın, nar ekşisi, balsamik sirke ve zeytinyağını dökün. Hardal ve balı da ekleyin. Tüm karışımı iyice çırpın.

Minik turpları incecik dilimleyin.

Siyah turpu önce ince dilimlere sonra da kürdan gibi şeritlere kesin.

Bıçak kullanmadan elinizle tüm yeşillikleri kabaca parçalayıp salata kasesine koyun. Otların üstüne kesilen turpları yerleştirin.

Pişen tavuğu tavadan alın ve kalınca şeritlere dilimleyip salatanın üzerine koyun.

Salataya iyice çırpılmış sostan gezdirin, üzerine taze tarhun otu ve frank maydanozu yapraklarını serpip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 ölçü kajun baharat
  • 1 tutam paprika
  • 1 ölçü zeytinyağı

Salata için:

  • 1 avuç semizotu
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç roka
  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 1 avuç taze reyhan yaprağı
  • 1 avuç taze fesleğen
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 adet küçük turp
  • 1 adet siyah turp
  • 4 dal taze tarhun
  • 4 dal Frenk maydanozu

Salata sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 çeyrek limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 çeyrek limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal

Benzer Tarifler