Izgara Tavuk Şinitzel ve Rezene Salatası

Izgara Tavuk Şinitzel ve Rezene Salatası

Tarif

Ekmek, tereyağı, kekik, tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyun ve kısa aralıklarla karışım topak topak oluncaya kadar karıştırın. Tavuğu fırın tepsisine koyup üstüne bu karışımdan bolca ekleyin. Önceden ısıttığınız ızgaraya koyup 7-8 dakika, tavuk tamamen pişene ve kırıntılar altın rengi alana kadar pişirin. Rezene salatası için rezene, Frenk soğanı ve maydanozu karıştırın. Mayonez, limon suyu ve suyu çırpıp rezene karışımına dökün. Salatayı şnitzel ve limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 3 dilim beyaz ekmek
  • 50 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 miktar limon dilimi

Rezene salatası için:

  • 1 adet çok ince kıyılmış kök rezene
  • 2 yemek kaşığı doğranmış Frenk soğanı
  • 60 gram düz yapraklı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler