Izgara Ton Balıklı Nisuaz Salatası

Izgara Ton Balıklı Nisuaz Salatası

Tarif

Fasulyeleri aynı hizada dizin ve saplarını kesin. Bir tutam tuzla birlikte tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Baget ekmeğini iki santimetre kalınlıkta dilimleyip ızgara tavasında kızartın.

10 tane körpe fesleğeni kenara ayırın. Kalan yaprakları parçalayıp ançüeze, bir limonun suyu, natürel sızma zeytinyağı ve biraz suyla birlikte blendere koyun. Sosun yüzde 40’ını servis tabağına döküp kenara alın. Yüzde 10’unu ton balığının üstüne sürüp tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sosun kalanını büyük bir kaseye dökün. Sirke, hardal ve bal ekleyip karıştırın. Pişen fasulyeleri süzün. Zeytinlerin çekirdeğini çıkarın. Domatesleri rastgele doğrayın. Hepsini sosun olduğu kaseye koyup karıştırın. Ton balığını ızgara tavasına koyup ve her yüzünü ikişer dakika pişirin. Marulu iki santimetre genişliğinde doğrayın. Kızaran ekmekleri lokmalık boyutta parçalayın. Büyük bir tahtanın üstüne marulla birlikte yayın.

Sosla karıştırdığınız fasulye, zeytin ve domatesleri üstüne gezdirin. Ton balığı filetolarını ikiye bölün ve tabağa koyun. Ayırdığınız fesleğenleri üstüne serpin. Beyaz peyniri ufalayın. Limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

  • 350 gram taze fasulye
  • 1 yarım baget ekmeği
  • 12 adet siyah zeytin
  • 3 adet farklı renklerde olgun domates
  • 1 adet marul
  • 20 gram beyaz peynir
  • 1 adet limon
  • 1 demet taze fesleğen
  • 6 adet ançüez filetosu
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 adet 200 gramlık ton balığı filetosu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal

Benzer Tarifler