İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Izgara Ton Balıklı Nisuaz Salatası

Oylama 0/5
Fasulyeleri aynı hizada dizin ve saplarını kesin. Bir tutam tuzla birlikte tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Baget ekmeğini iki santimetre kalınlıkta dilimleyip ızgara tavasında kızartın.

10 tane körpe fesleğeni kenara ayırın. Kalan yaprakları parçalayıp ançüeze, bir limonun suyu, natürel sızma zeytinyağı ve biraz suyla birlikte blendere koyun. Sosun yüzde 40’ını servis tabağına döküp kenara alın. Yüzde 10’unu ton balığının üstüne sürüp tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sosun kalanını büyük bir kaseye dökün. Sirke, hardal ve bal ekleyip karıştırın. Pişen fasulyeleri süzün. Zeytinlerin çekirdeğini çıkarın. Domatesleri rastgele doğrayın. Hepsini sosun olduğu kaseye koyup karıştırın. Ton balığını ızgara tavasına koyup ve her yüzünü ikişer dakika pişirin. Marulu iki santimetre genişliğinde doğrayın. Kızaran ekmekleri lokmalık boyutta parçalayın. Büyük bir tahtanın üstüne marulla birlikte yayın.

Sosla karıştırdığınız fasulye, zeytin ve domatesleri üstüne gezdirin. Ton balığı filetolarını ikiye bölün ve tabağa koyun. Ayırdığınız fesleğenleri üstüne serpin. Beyaz peyniri ufalayın. Limon dilimleriyle servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Jamie Oliver