İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İzmir Tulumlu Erişte

Oylama 0/5
Tereyağını tavaya koyup eritin. İçine dolmalık fıstık ve ceviz içini koyup hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tuz ekleyin. Suyu ilave edin. Erişteleri de ekleyip ocağın altını kısın. Biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Maydanozu ince ince doğrayın. İzmir tulumunun yarısını rendeleyin. Suyunu çeken eriştelerin altını kapatın. Üzerine maydanozu ekleyin. Birkaç yaprak reyhan koyun ve rendelediğiniz peyniri serpin. Üzerine bez kapatıp dinlendirin.

Servis ederken üzerine İzmir tulumu rendeleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar