Jack-Jack Donut

Jack-Jack Donut

Tarif

Tüm kesme ve pişirme işlemleri bir yetişkin tarafından yapılmalıdır.

Mağazadan satın aldığınız veya ev yapımı sade donutları kullanın. Ev yapımı kullanıyorsanız, süslemeden önce donutların tamamen soğuduğundan emin olun.

Jack-Jack’in kulakları için, bademlerin sivri ucunu erimiş beyaz çikolataya batırın ve donutların her iki tarafına yapıştırın. Elleri için de bademlerle aynı işlemi yapın, ardından deliğin iki yanındaki donutlara yapıştırın. Burun için şeker kullanabilirsiniz.

Saçını yapmak için eritilmiş beyaz çikolatayı yağ bazlı turuncu gıda boyasıyla birleştirin. (Alternatif olarak, sadece turuncu şeker kullanabilirsiniz.) Çikolatayı bir krema torbasına aktarın, ardından uzun üçgen şekilleri bir parşömen kağıdına sıkın. Üstündeki detaylar için kürdan kullanın.

Daha fazla çikolata eritin ve istenilen rengi elde etmek için bej yağlı gıda boyası ekleyin. Donutları çikolataya batırın, ardından bir tel rafa yerleştirin.

Daha ince bir kıvamı oluşturmak için ev yapımı veya mağazadan satın alınan vanilyalı kremayı mikrodalgaya koyun. Kırmızı gıda boyası ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Bir krema torbasına aktarın ve ucunda küçük bir delik açın. Tel ızgaranın altına bir fırın tepsisi yerleştirin, ardından donutların 2/3’üne krema koyun.

Maske için gözlerin etrafına siyah krema sürün ve kol, yaka, ağız detayları için ince siyah çizgiler ekleyin. Gözleri mavi ve siyah krema ile tamamlayın.

Ardından, donutların ortasına bir mini çikolata parçacıklı kurabiye yerleştirin. Mini kurabiyeler ev yapımı ise, her birinden bir ısırık alın veya fırından çıkar çıkmaz bir kesici kullanın.

Malzemeler

  • Donut
  • Badem
  • Beyaz şeker erir
  • Mini şekerlemeler
  • Bej ve turuncu gıda boyası
  • Portakal şekeri
  • Mutfak makası
  • Kürdan
  • Vanilyalı krema
  • Kırmızı, siyah ve mavi gıda boyası
  • Mini çikolata parçacıklı kurabiyeler

Benzer Tarifler