Jajan Bantal

Jajan Bantal

Tarif

Pirinci 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Tavuğu kaynatın veya buharda pişirin ve didikleyin. Soğuyan pirinci küp küp kesin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Pirinci muz, taze soğan, didiklenmiş tavuk, şeker, Hindistan cevizi ve tuzla karıştırın. Muz yaprağını bükülebilir hâle gelene kadar hızlıca ısıtın. Bir muz yaprağına karışımdan bir kaşık dolusu döküp toffee şekline benzeyecek biçimde katlayın. Uçlarını birer parça iple bağlayın. Paketleri 100 derecede, en az 3 dakika buharda pişirin.

Malzemeler

  • 1 paket lontong (pirinç keki)
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet muz
  • 25 gram şeker kamışı şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet taze soğan
  • 4 adet muz yaprağı
  • 10 adet kürdan

Benzer Tarifler