Jambon ve Peynirli Fırında Beyaz Hindiba

Jambon ve Peynirli Fırında Beyaz Hindiba

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Patateslerin haşlanması:

  • Patatesleri soyup dilimleyin.
  • 6 dakika haşlayın.
  • Patatesleri kurulayın.

Beyaz hindiba:

  • Beyaz hindibanın göbeğini ayırıp yapraklarını kopartın.
  • Beyaz hindiba yapraklarını bir miktar tereyağıyla bir tavada kavurun.
  • Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayın.
  • Tepsinin tabana beyaz hindiba yaprağı dizin.
  • Üstüne jambon ve peynir dilimlerini dizin.
  • Ardından patates dilimlerini dizin.
  • Tepsi dolana dek bu işlemi mümkün olduğunca tekrarlayın.
  • En üste peynir dilimlerini dizin.
  • Beyaz hindiba yemeğini fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Serrano jambonu dilimleriyle süsleyin.

Beyaz hindiba sarması:

  • Kalan jambonu ve peyniri küp küp doğrayın.
  • Frenk soğanlarını ince ince doğrayın.
  • Jambon, peynir ve Frenk soğanlarını yoğurtla karıştırın.
  • Bu karışımı çiğ beyaz hindiba yapraklarına doldurun.

Malzemeler

 

  • 4 adet büyük patates
  • 60 gram tereyağı
  • 6 baş beyaz hindiba
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 200 gram pişmiş
  • dilimlenmiş jambon
  • 50 gram Serrano jambonu
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 200 gram yağsız yoğurt
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 200 gram dilimlenmiş peynir

Benzer Tarifler