Jambon ve Peynirli Fırında Beyaz Hindiba

Jambon ve Peynirli Fırında Beyaz Hindiba

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
• Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın. Patateslerin haşlanması:
• Patatesleri soyup dilimleyin.
• 6 dakika haşlayın.
• Patatesleri kurulayın. Beyaz hindiba:
• Beyaz hindibanın göbeğini ayırıp yapraklarını kopartın.
• Beyaz hindiba yapraklarını bir miktar tereyağıyla bir tavada kavurun.
• Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayın.
• Tepsinin tabana beyaz hindiba yaprağı dizin.
• Üstüne jambon ve peynir dilimlerini dizin.
• Ardından patates dilimlerini dizin.
• Tepsi dolana dek bu işlemi mümkün olduğunca tekrarlayın.
• En üste peynir dilimlerini dizin.
• Beyaz hindiba yemeğini fırında 20 dakika kadar pişirin.
• Serrano jambonu dilimleriyle süsleyin. Beyaz hindiba sarması:
• Kalan jambonu ve peyniri küp küp doğrayın.
• Frenk soğanlarını ince ince doğrayın.
• Jambon, peynir ve Frenk soğa

Malzemeler

  • 4 adet büyük patates
  • 60 gram tereyağı
  • 6 baş beyaz hindiba
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 200 gram pişmiş
  • dilimlenmiş jambon
  • 50 gram Serrano jambonu
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 200 gram yağsız yoğurt
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 200 gram dilimlenmiş peynir

Benzer Tarifler