İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Jandino Asporaat Usulü Meyveli Kek

Oylama 0/5
Fırını önceden 150 dereceye ısıtın.

İncir ve hurmaları ince ince doğrayın. Limonu ve portakalı yıkayıp dörde bölün. İncir, hurma, limon, portakal, Frenk üzümü, kuru üzüm ve erikleri, yaklaşık bir saat, kısık ateşte haşlayın. Portakal ve limonu sudan çıkarın. Tenceredeki malzemeleri, brendi ve konyağı da ekleyerek mutfak robotunda püre hâline getirip bir kaseye boşaltın.

Yumurtalarla şekeri mümkün olduğunca hafif olacak şekilde karıştırın. Tereyağını eritip kuru yemişleri doğrayın. Ceviz, toz kakao, tereyağı, kabartma tozu, çilek reçeli, kahve ve bir tutam tuzu karışıma ekleyip yumurta sarılarını da içine dökün. Kek kalıbını yağlayıp yağlı fırın kağıdını dibine serin. Karışımı kek kalıbına döküp iki saat fırında pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen