Tarif

Fırını önceden 150 dereceye ısıtın.

İncir ve hurmaları ince ince doğrayın. Limonu ve portakalı yıkayıp dörde bölün. İncir, hurma, limon, portakal, Frenk üzümü, kuru üzüm ve erikleri, yaklaşık bir saat, kısık ateşte haşlayın. Portakal ve limonu sudan çıkarın. Tenceredeki malzemeleri, brendi ve konyağı da ekleyerek mutfak robotunda püre hâline getirip bir kaseye boşaltın.

Yumurtalarla şekeri mümkün olduğunca hafif olacak şekilde karıştırın. Tereyağını eritip kuru yemişleri doğrayın. Ceviz, toz kakao, tereyağı, kabartma tozu, çilek reçeli, kahve ve bir tutam tuzu karışıma ekleyip yumurta sarılarını da içine dökün. Kek kalıbını yağlayıp yağlı fırın kağıdını dibine serin. Karışımı kek kalıbına döküp iki saat fırında pişirin.

Malzemeler

  • 100 gram kuru incir
  • 100 gram çekirdeksiz kuru hurma
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 100 gram Frenk üzümü
  • 100 gram kuru üzüm
  • 100 gram kuru erik
  • 200 mililitre su
  • 250 mililitre brendi
  • 250 mililitre konyak
  • 4 adet yumurta
  • 40 gram pudra şekeri
  • 60 gram esmer şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram ceviz
  • 50 gram kaju
  • 30 gram yer fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı toz kakao
  • 100 gram un
  • 7 gram kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 2 tatlı kaşığı hazır kahve
  • 50 mililitre kahve
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler