Hazırlanış

Balıklı iç harcı:

Arpacık soğanını soyup doğrayın. Otları ince ince doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp arpacık soğanlarını kavurun. Balığı parçalayın, üstüne baharatları, otları ve arpacık soğanlarını ekleyin, tuz ve karabiber ekin.

Balığı yaklaşık 30 dakika buzdolabında marine edin.

Kremayı yoğur kıvamına gelene dek çırpın.

Balığı, mutfak robotunda yumurta aklarıyla çekin. Çırpılmış kremayı da karışıma ekleyin.

İç harcını, ihtiyaç duyacağınız zamana dek buzdolabında bekletin. Hamur:

Unun içine bir oyun açın. Süt, maya, tereyağı, yumurta, müskat ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş karıştırıp, yumuşak bir hamur hâline gelene dek yoğurun.

Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

Hamuru, kalıplar yardımıyla hem küçük hem de büyük iki balık şeklinde parça kesebileceğiniz incelikte açın.

Malzemeler

Balıklı iç harcı için:

  • 1 adet arpacık soğanı
  • 4 dal dereotu
  • 4 dal tarhun
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 200 gram halibut fileto
  • 1 tutam müskat
  • 1 tutam toz hardal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 220 gram krema
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet somon fileto
  • 1 adet yumurta

Hamur için:

  • 200 mililitre süt
  • 7 gram kuru maya
  • 60 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam müskat
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz

Dereotlu sos için:

  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 500 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 yarım demet dereotu
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler