İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Janneke Brinkman Balığı

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Balıklı iç harcı:

    Arpacık soğanını soyup doğrayın. Otları ince ince doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp arpacık soğanlarını kavurun. Balığı parçalayın, üstüne baharatları, otları ve arpacık soğanlarını ekleyin, tuz ve karabiber ekin.

    Balığı yaklaşık 30 dakika buzdolabında marine edin.

    Kremayı yoğur kıvamına gelene dek çırpın.

    Balığı, mutfak robotunda yumurta aklarıyla çekin. Çırpılmış kremayı da karışıma ekleyin.

    İç harcını, ihtiyaç duyacağınız zamana dek buzdolabında bekletin.
  2. Prev2/3Next

    Hamur:

    Unun içine bir oyun açın. Süt, maya, tereyağı, yumurta, müskat ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş karıştırıp, yumuşak bir hamur hâline gelene dek yoğurun.

    Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

    Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

    Hamuru, kalıplar yardımıyla hem küçük hem de büyük iki balık şeklinde parça kesebileceğiniz incelikte açın.

    Yumurtayı çırpın.

    Balık şeklinde kalıpla çıkardığınız küçük hamuru, bir tepsiye koyup üstüne yumurta sürün. İç harcının yarısını, kenarlarda yer kalacak şekilde hamurun içine yayın. Somonu, iç harcının üstüne koyun. Tuz ve karabiber ekin. Kalan iç harcını, somonun üstüne koyun. Balık şeklindeki ikinci hamuru da en üste koyup hafifçe bastırın.

    Balığın üstüne fırçayla yumurta sürün.

    Yuvarlak bir cisimle balığın kafasına göz şeklinde iz bırakın. Kalan hamurları yüzgeç yapmak için kullanın. Makas yardımıyla balığın üstüne pul şeklinde oyuklar açın.

    Balığı yaklaşık 17 dakika fırında pişirin.

    Fırının 200 dereceye düşürüp, balığı hafif kahverengileşene dek, 20 dakika daha pişirin.
  3. Prev3/3Next

    Dereotlu sos:

    Tuz, yumurta sarısı, hardal, sirke ve karabiberi karıştırın. Mütemadiyen karıştırarak, zeytinyağını damla damla içine katın.

    Dereotunu doğrayıp mayonezle karıştırın.

    Balığı, dereotlu sos ve limon dilimleriyle servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen