Jumbo Karides Kroket

Jumbo Karides Kroket

Hazırlanış

Hazırlık:

Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Frenk soğanlarını doğrayın. Tereyağını eritin ve arpacık soğanlarını 2 dakika soteleyin. Unun tamamını tek seferde karıştırarak pişirin. Beyaz şarapla ıslatın. Balık suyunu ekleyin ve pürüzsüz, kıvamlı bir sos oluncaya kadar karıştırıp sonra da 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Karideslerle Frenk soğanlarını sosa ekleyin ve tencereyi ateşten alın. Büyükçe bir fırın tepsisini soğuk sudan geçirin, yahniyi tepsiye yayın ve soğuyup katılaşması için en az 2 saat buzdolabında bekletin. Hazırlanışı:

Ellerinizi unlayıp katılaşmış olan yahniyi 5’e 12 santim boyutunda kroketler hâline getirin. Yumurta beyazlarını bir kasede çırpın, iki ayrı kaseye de un ve ekmek kırıntısı koyun. Kroketleri önce unla kaplayıp sonra yumurta beyazına ve en son adımda ekmek kırıntısına batırın. Yağı 180 dereceye getirip kroketleri altın rengi alıncay

Malzemeler

  • 2 adet arpacık soğanı
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 100 mililitre beyaz şarap
  • 400 mililitre balık suyu
  • 250 gram jumbo karides
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 ölçü un
  • 1 ölçü ekmek kırıntısı

Benzer Tarifler