Yayınlandığı Program: Lezzet Sanatı | Yayın tarihleri | Salı 21 Mayıs saat 09:00 | Salı 21 Mayıs saat 10:30 | Salı 21 Mayıs saat 12:45

Tarif

Tencereye suyu koyun. Üzerine şekeri ilave edin ve karıştırıp kaynamaya bırakın. Kabak çiçeklerini ortadan ikiye bölün, iç ve baş kısımlarını ayıklayın. Kaynayan şerbete temizlediğiniz çiçekleri atın. Şerbeti emmesi için 1 dakika bekleyin ve bir bez ya da havlu kağıt üzerine alın. Kuruladığınız çiçekleri elinizle açarak silikon pasta kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Fırında çıtırlaşması için üzerine toz şeker serpiştirin. Tepsiyi önceden 140 dereceye ısıtılmış fırına sürün. Ortalama 8 dakika sonra fırından çıkarttığınız çiçekleri kesme tahtasının üzerine alıp soğuyup çıtırlaşmalarını bekleyin.

Krema veya dilediğiniz sos ile servis edin.

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 100 gram toz şeker
  • 4 adet kabak çekirdeği

Benzer Tarifler