Tarif

Minik kabakların karnını patlıcan yarar gibi yarın. Tavaya ayçiçek yağı dökün ve ısıtın. Soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsağın da kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Kabakları ayçiçek yağında kızartın ve içine peçete serdiğiniz bir kaba çıkartın.

Ayrı bir tavaya tereyağını koyup eritin. Soğan, sarımsağı ekleyip karıştırın. Ardından kıymayı da ekleyip tekrar karıştırın. Altı kısık şekilde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını soyun, dörde bölün ve çekirdekli kısmını çıkartın. Önce şeritler sonra küpler halinde doğrayın. Tavaya ekleyin ve karıştırın. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.

Salçayı eklemeden önce ayrı bir kasede et suyuyla yumuşatın ve harca ekleyin. Ocağın altını açıp karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ve toz kişnişi de ekleyip tekrar karıştırın. İçine harcın kurumasını önlemek için çok az et suyu ilave edip ocağı kapatın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kızartmış olan kabakların içini açarak tepsiye yerleştirin. Üzerlerine tuz serpin. Kaşık yardımıyla hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun. 15 dakika kadar fırınlayın.

Piştikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 10 adet küçük
  • uzun Girit kabağı
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı

İç harç için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 250 gram kuzu kıyması
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş

Benzer Tarifler