İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kabak Mücver

Oylama 5/5

Mücver için un, kabartma tozu, paprika, tane kimyon, tuz, taze çekilmiş karabiber ve şekeri bir kasede karıştırın.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.

Yumurta karışımını azar azar kuru malzemelere ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin. Böylece pürüzsüz bir karışım elde edersiniz. Kabak, taze soğan, maydanoz ve dereotunu bir kaseye alıp güzelce karıştırın.

Yumurtalı karışımı sebzeli karışıma ekleyin. Sebzeleri bir arada tutabilecek kıvamda olması yeterlidir.Yağı orta ateşe koyduğunuz bir tavaya alın, yaklaşık 1 santimetre yüksekliğinde yağ olmalıdır. Mücver karışımından büyük bir kaşık dolusu alıp tavaya atın. Her iki yüzünü de 2-3 dakika veya tamamen altın rengi alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra hemen tuz ve karabiberle çeşnileyin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens