Tarif

Mücver için un, kabartma tozu, paprika, tane kimyon, tuz, taze çekilmiş karabiber ve şekeri bir kasede karıştırın.Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.

Yumurta karışımını azar azar kuru malzemelere ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin. Böylece pürüzsüz bir karışım elde edersiniz. Kabak, taze soğan, maydanoz ve dereotunu bir kaseye alıp güzelce karıştırın.

Yumurtalı karışımı sebzeli karışıma ekleyin. Sebzeleri bir arada tutabilecek kıvamda olması yeterlidir.Yağı orta ateşe koyduğunuz bir tavaya alın, yaklaşık 1 santimetre yüksekliğinde yağ olmalıdır. Mücver karışımından büyük bir kaşık dolusu alıp tavaya atın. Her iki yüzünü de 2-3 dakika veya tamamen altın rengi alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra hemen tuz ve karabiberle çeşnileyin.

Malzemeler

  • 100 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam toz paprika
  • 1 tutam kavrulmuş tane kimyon
  • 4 gram tuz
  • 2 tutam karabiber
  • 10 gram pudra şekeri
  • 2 adet köy yumurtası
  • 200 gram iri rendelenmiş
  • kağıt havluyla suyu alınmış sakız kabağı
  • 6 dal ince kıyılmış taze soğan
  • 2 gram ince şeritler halinde kesilmiş maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 ölçü bitkisel yağ

Benzer Tarifler