Tarif

Kabağı rendeleyin, genişçe bir kaba koyun. Sarımsağın kabuklarını soyup kabağın üzerine rendeleyin. Süzme yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Mücverde kullandığınız kabaklardan artan kabak suyundan ekleyin ve karıştırın. Ezine peynirini karışımın içine rendeleyip karıştırma işlemini sürdürün. Kıvamını açmak için kabak suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dolapta dinlendirin.
Dinlenen cacığı servis edin.

Malzemeler

  • 1 adeet kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 10 tatlı kaşığı kabak suyu (rendelenmiş kabağı elle sıktıktan sonra elde edilen su)
  • 100 gram beyaz Ezine peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler