Tarif

Tel kadayıfları kesme tahtasının üzerine koyup ince ince doğrayın.

Cevizleri mutfak robotunda toz haline gelinceye dek çekin. Dilerseniz havanda da dövebilirsiniz.

Tereyağını tavaya koyup eritin.

Eriyen yağın içine topak olmasını önlemek için doğradığınız kadayıfları elinizle ayırarak koyun ve karıştırarak tereyağını kadayıfa iyice yedirin. Kadayıfı altın sarısı oluncaya dek kavurun.

Kadayıfın içine dövülmüş ceviz ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip kısık ateşte karıştırarak şeker eriyinceye dek tüm malzemeyi birbiriyle harmanlayın. Dibinin tutmamasına özen gösterin. Şeker eriyince altını kapatın.

Muhallebiyi hazırlamak için tencereyi ocağa koyun, sütten 1 su bardağı ayırıp geri kalanını tencerenin içine dökün. Kısık ateşte ısınmaya bırakın.

1 su bardağı sütü derince bir kasenin içine alıp içine un ve nişastayı ekleyin. Topaklanmamasına dikkat ederek tüm malzemeyi iyice karıştırıp krema kıvamına getirin.

İyice karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirerek nişastalı karışımı ısınmakta olan tenceredeki sütün içine ekleyin.

Damla sakızını havana koyup toz oluncaya dek dövün.( Damla sakızını kolayca ezebilmek için kullanmadan önce dondurucuda bekletebilirsiniz. )

Toz haline gelen damla sakızını muhallebinin içine ekleyin, 1 su bardağı toz şekeri de ilave edip yüksek ateşte karıştırarak muhallebiyi kıvam alıncaya dek pişirin.

Yumurta sarısını bir kasenin içine koyup üzerine 1 kepçe pişmekte olan muhallebiden ekleyip karıştırın. Karışımı muhallebinin içine ilave edin. Dibinin tutmaması için karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Muhallebi kıvamını alınca altını kapatın.

Tel kadayıfın yarısını ayırıp geri kalanını bir kaşık yardımıyla servis kaselerinin dibine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Kapları ağzına kadar doldurmayın, 1 parmak kadar boşluk bırakın. Kadayıflı muhallebiyi soğumaya bırakın. Muhallebiler soğuduktan sonra üzerlerine ayırdığınız tel kadayıfı paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

Kadayıf için:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 yarım su bardağı un
  • 1 yarım çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

Benzer Tarifler