İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kağıtta Domatesli Hamsi

Oylama 5/5

Hamsilerin kılçık, kuyruk ve kafa kısmını ayıklayıp fileto şeklinde açın. 2 adet fileto halindeki hamsiyi, deri kısımları dışta kalacak şekilde birbirine yapıştırarak 10 adet hamsi kuşu elde edin. Kullanana dek buzdolabında bekletin.

Wok tavayı ocağa koyup içine biraz zeytinyağı dökün ve kısık ateşte ısınmaya bırakın.

1 adet kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin, yarım ay şeklinde ince doğrayın ve tavaya atıp yumuşamaya bırakın.

Karalahanaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve ince ince doğrayın.

Tavada pişmekte olan soğanın üzerine biraz karabiber serpip kabuğu soyulup ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Karalahanaları da ilave edip yavaş yavaş pişmeye bırakın.

3 yemek kaşığı tereyağını eritip bir kaba alın.

2 kat baklava yufkasını açıp düz zemine serin. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürün.

Dereotunun saplarını ayıklayıp doğrayın, çok az bir kısmını en son kullanmak için ayırıp, geri kalanını tereyağı sürülmüş yufkanın üzerine yayarak koyun.

Yufkanın üzerine 1 kat daha baklava yufkası serip bu katın da üzerini tereyağı ile yağlayın.

Soğanların diriliği gidince wok tavadakilerin içine biberiye yapraklarını ilave edip, ½ limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırıp altını kapatın.

1 adet domatesi, kırmızı soğanı ve ½ limonu ince ince dilimleyin.

Hazırlanan karışımı alıp yufkanın tam ortasına hafif yayarak yerleştirin.

Üzerine 5 adet hamsi kuşu yan yana dizin.

Hamsilerin üzerine ikişer dilim soğan ve domates yerleştirin. Üzerlerine tekrar 5 adet hamsiyi yan yana dizip, biraz karabiber serpin.

Yine ikişer dilim soğan ve domatesi dizdikten sonra en üste 2 dilim limon yerleştirip ayırdığınız dereotunu serpin. Fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından da biraz sürün.

Baklava yufkasının köşelerinden tutarak bohça gibi ağzını kapatın.

2 adet frank soğanını sıcak suya koyup çok az bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Yumuşayan soğanları ip gibi birbirlerine bağlayın.

Bohçanın ağzını frank soğanı ile sarıp bağlayarak kapatın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serip üzerine dikkatlice hazırladığınız bohçayı yerleştirin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika, yufka hafif kızarıp renk alıncaya dek pişirin.

Hazır olan hamsiyi fırından alıp dikkatlice servis edeceğiniz tabağa yerleştirin, yanında ufak bir dilim limon ile beraber servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani